Рецепти

Чізкейк із гранолою та свіжими ягодами


Для основи:

• 250г гранола класична від ТМ Oats&Honey
• 125г вершкового масла
• 100 мл кленового сиропу або меду

Для начинки:

• 500г. маскарпоне або перетертий домашній жирний сир
• 200мл. вершків жирністю 20 або 33%
• 70г. Цукрової пудри
• 3 яйця
• 2 ч.л. ванільної есенції або 1 ч.л. ванільного цукру

Для прикраси:

• Будь-які ягоди (малина, чорниця, ожина і т.д.)

1. Розігріти духовку до 160 градусів.
2. Форму для випікання змастити вершковим маслом. Форму бажано брати роз'ємну.
3. У блендер всипати гранолу та змолоти до стану середніх крихт.
4. Ввімкнути блендер знову та повільно влити розтоплене вершкове масло до граноли. Перемішувати, поки суміш не почне злегка злипатися.
5. Додайте трохи кленового сиропу або рідкого меду. Перемішати суміш 5 сек.
6. Викласти гранолу у форму та рівномірно розрівняти суміш по дну. Найкраще це робити картопляну товкачкою.
7. Форму для кексу поставити у більшу ємність та залити її на 1/3 окропом.
8. Поставити у духову шафу на 10 хвилин, після дістати, дістати з водяної ємності та відставити охолонути.
9. Змішати вінчиком або міксером маскарпоне чи домашній жирний сир, вершки, цукрову пудру і жовтки разом до отримання однорідної маси, після додати ванільну есенцію і ще раз ретельно перемішати.
11. В окремій ємкості збити яєчні білки до твердих піків. Обережно ввести яєчні білки в вершково-сирну суміш. Після того, як всі інгредієнти ретельно перемішані, викласти їх у форму на основу.
12. Готувати при 160 градусах близько 1 години.
13. Після того, як час приготування закінчиться, злегка відкрити дверцята духовки і залишити чізкейк холонути в духовці протягом однієї години.
14. Дістати чізкейк з духовки, повністю витягнути його із форми та помістити охолоджуватись на сітку.
15. Після охолодження покласти чізкейк у холодильник щонайменше на кілька годин.
16. Прикрашайте готовий чізкейк ягодами безпосередньо перед вживанням або після декількох годин в холодильнику.