РЕЦЕПТИ ТА ІСТОРІЯ

parallax background




З ЙОГУРТОМ


Найкращий варіант - несолодкий йогурт, кефір або ряжанка



З МОЛОКОМ


Залийте гранолу теплим або гарячим молоком, сніданок готовий





parallax background
recepy
recepy
parallax background




З СОКОМ


Додавайте гранолу в сік, або запивайте соком



СНЕК


Чудово смакує та не потребує приготування



ЗІ СВІЖИМИ ФРУКТАМИ


Чудове поєднання





parallax background
recepy3
recepy4
parallax background




ЧІА-ПУДІНГ


-40 г граноли


-1 стакан молока (звичайного або рослинного)


-3 ст. л. насіння чіа


-0,5 банана


-5-7 ягід полуниці



Змішати молоко з насінням чіа, поставити на ніч в холодильник. Вранці дістати пудінг, додати гранолу, нарізаний банан та полуницю.





0f7ec5851a9593d1479e73b3c87b2649
parallax background




ЗАПЕЧЕНЕ ЯБЛУКО


-30 г граноли


-1 середнє яблуко


-1 ст. л. меду


-0,25 ч. л. кориці



Яблуко помити, вирізати серцевину та очистити від насіння. В отриманий отвір засипати гранолу, додати мед та корицю. Поставити в духовку та випікати 15 хвилин при температурі 200 градусів.





2411827
parallax background




ШОКОЛАДНИЙ СМУЗІ-БОУЛ


-50 г граноли


-1 банан


-100 мл молока


-2 ст. л. арахісової пасти


-2 ст. л. какао-порошку


-20 г горіхів



Змішати в блендері всі інгредієнти до однорідної маси, перелити в тарілку, прикрасити шматочками банану, гранолою, горіхами.





parallax background




Півтора сторіччя тому одному американському дієтологу захотілося підрум'янити в духовці крупу, перемолоти її та залити гарячим молоком. Одержаний результат так вразив кулінара, що він взявся продавати підсмажені пластівці під найменуванням «гранола». Правда, його захоплення в суспільстві не розділили. Так про гранолу забули надовго. Але пронеслися роки - і ось вже це блюдо в пошані у школярів і студентів, у дієтологів і лікарів і, зрозуміло, у зірок.
Сьогодні американці, канадці та жителі європи що ведуть здровий спосіб життя споживають гранолу з йогуртом ранком, та на протязі дня як снек.




ФОТКА-ДЛЯ-РЕЦЕПТОВ
recepy5